huurtoeslag

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. Het huren van een huis is niet goedkoop, dat weten we allemaal. Wanneer je inkomen onder modaal zit, is het vaak lastig om de maandelijkse huur op te hoesten, en daarnaast nog wat geld over te houden voor andere zaken.

Daarom komt de overheid je tegemoet met de huurtoeslag. Zo kan iedereen voldoende geld over houden voor zijn dagelijkse boodschappen. Hoeveel huurtoeslag je ontvang hangt onder andere af van je inkomen en de huurprijs van je woning.

Voorwaarden huurtoeslag

Om in aanmerking te komen voor de huurtoeslag moet je uiteraard aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vervolgens wordt de hoogte van het bedrag bepaald aan de hand van bepaalde factoren.

  • 18 jaar of ouder
  • In het bezit van een huurcontract
  • Je huurt een zelfstandige woonruimte
  • Jij betaald de huur, niet een ander
  • Bij de gemeente ingeschreven op je woonadres
  • Nederlandse nationaliteit of verblijfsvergunning
  • Huur, inkomen en vermogen zijn niet te hoog

De genoemde voorwaarden zijn tevens van toepassing op een partner / medebewoner. Wanneer deze aanwezig is wordt het inkomen en vermogen bij elkaar opgeteld.

Huurtoeslag aanvragen

Wanneer je van mening bent dat je recht hebt op huurtoeslag, dan kan je deze aanvragen via de website mijn.toeslagen.nl. Dit is de officiële site van de belastingdienst waar je kan inloggen met je DigiD.

Zodra je bent ingelogd zie je een overzicht van alle beschikbare toeslagen. Klik op ‘aanvragen’ achter het kopje huurtoeslag. De volgende stappen spreken voor zich.

Huurtoeslag voor het jaar 2017 kan je aanvragen tot 1 september 2018. Verhuisd? Zorg dat je eerst bij de gemeente ingeschreven staat op je nieuwe adres. Anders kan je de toeslag niet aanvragen.

Huurtoeslag nu aanvragen

Hulp bij het aanvragen van de huurtoeslag

Wil het aanvragen van de huurtoeslag niet helemaal lukken, of heb je er gewoon geen zin in? Dan kan het handig zijn om de aanvraag uit te besteden. Een belastingadviseur kan je voorzien van de juiste informatie of de complete aanvraag voor je in orde maken.

Reageer

Laatste nieuws

Nieuws