Subsidie dakisolatie

Het isoleren van het dak van je woning behoort tot één van de meest zinvolle isolatie maatregelen die je kan uitvoeren. Via het dak van de woning verlies je immers de meeste warmte. 

Het isoleren van het dak hoeft helemaal niet duur te zijn. Zeker niet als je in aanmerking komt voor subsidie.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Wil jij je dak laten isoleren? Vraag eenvoudig meerdere offertes aan. Je vult één formulier in en ontvangt vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox!

Waarom dakisolatie?

Via het dak van je woning verlies je de meeste warmte. Gemiddeld gaat er 20% tot 30% van de warmte verloren via het dak.

Door het dak te isoleren bespaar je aanzienlijk op je energiekosten en verhoog je je leef comfort.

Hoeveel gas kan je besparen met dakisolatie?

Als voorbeeld nemen we een gemiddelde hoekwoning zonder dakisolatie. Zodra je hiervan het dak isoleert met de juiste isolatiematerialen bespaar je zo’n 400 – 450 m3 gas per jaar.

Met de huidige gasprijzen bespaar je hierdoor dus minimaal 500 euro per jaar!

Leef comfort verhogen

Naast het feit dat dakisolatie een zeer rendabele investering is, draagt het ook bij aan je leef comfort. Na de isolatiemaatregelen heb je geen gaten of kieren meer in je dak. Vervelende tocht is verleden tijd.

Ook zal je merken dat de temperatuur is de woning veel stabieler is. Daarnaast blijft het in de zomer veel langer koel in de woning.

Verhoogde woningwaarde

De kosten van de dakisolatie verdien je vrijwel gelijk terug wanneer je je woning verkoopt. Een huis met een goed geïsoleerd dak heeft namelijk een hoger energielabel. Hierdoor zal je woning in waarde stijgen.

Hoeveel subsidie voor dakisolatie?

Isoleer jij je dak? Dan krijg je 15% van de kosten terug via de subsidie. Wanneer je 2 isolatiemaatregelen neemt kan dit verhoogd worden naar 30% van de kosten!

Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Kosten dakisolatie

Dakisolatie voor een gemiddelde tussenwoning kost ongeveer 5000 tot 5200 euro.

Hieronder in de tabel een schatting van de kosten voor het isoleren van je dak.

Soort woning
Isolatiekosten
Subsidie
Netto kosten
Tussenwoning
€ 5.100
€ 1.600
€ 3.500
Hoekwoning
€ 5.400
€ 1.700
€ 3.700
2 onder 1 kap
€ 5.600
€ 1.800
€ 3.800
Vrijstaande woning
€ 9.000
€ 2.700
€ 6.300

Let op; dit is een schatting. De daadwerkelijke kosten zijn uiteraard per situatie verschillend, en afhankelijk van de materiaal/arbeidskosten.

Vergelijk isolatiebedrijven

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan en kies voor de beste deal.

Welke isolatiematerialen voor dakisolatie?

Het dak van je woning kan op meerdere manieren, en met verschillende isolatiematerialen geïsoleerd worden. Zo kan je het dak niet alleen van binnenuit isoleren maar ook via de buitenkant. 

De beste isolatiewaarden behaal je als het het dak aan de binnenzijde isoleert. Je verliest hierdoor echter wel wat ruimte.

De woning kan ook van buitenaf geïsoleerd worden. Een noppenfolie of ander isolatiemateriaal wordt direct onder de dakpannen geplaatst. Alle pannen moeten dus wel van het dak, wat extra kosten met zich mee brengt. Daarnaast is de isolatiewaarde is een stuk lager. Wij adviseren dus om altijd van binnenuit te isoleren.

Voor het isoleren van binnenuit worden verschillende materialen gebruikt. Elk met hun eigen voor- en -nadelen en isolatiewaarde.

Dak isoleren met wol

Wol is een populair materiaal om mee te isoleren. Het heeft een relatief hoge R-waarde en is eenvoudig te verwerken. Er zijn verschillende soorten wol;

  • Minerale wol
  • Steenwol
  • Glaswol

Dak isoleren met pir platen

Pir platen geven de hoogste R-waarde (isolatiewaarde). Als je een beetje handig bent kan je deze zelf plaatsen. Het is wel belangrijk dat de platen netjes op elkaar aansluiten zodat er geen gaten en kieren meer aanwezig zijn. 

Daarnaast is het belangrijk dat alle naden afgeplakt worden met aluminiumtape.

Dak isoleren met (pur) schuim

Met schuim ben je er zeker van dat alle plekken goed geïsoleerd zijn. Het isolatieschuim vult alle hoekjes en gaatjes, waardoor er géén kieren aanwezig zullen zijn. Het aanbrengen van dit type isolatie moet uitgevoerd worden door een professioneel bedrijf.