STAP budget

Het STAP budget is een subsidie tot maximaal 1000 euro voor het volgen van een opleiding, cursus of training. Vrijwel iedereen die 18 jaar of ouder is en géén AOW ontvangt heeft recht op de subsidie Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Hoogte van het STAP budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen ieder jaar een subsidie aanvragen voor het volgen van een opleiding, cursus of training. Het maximale subsidiebedrag bedraagt €1000.

Jaar
Bedrag
2023
max. €1000
2022
max. €1000

Voorwaarden STAP budget

Om in aanmerking te komen voor het STAP budget moet je aan een paar voorwaarden voldoen. 

Voorwaarden

Als je reeds begonnen bent met een opleiding kan je helaas géén subsidie Stimulering Arbeidsmarkt Positie meer aanvragen. Je moet dit minimaal 4 weken voor aanvang aanvragen.

Waarom het STAP budget?

Zoals je ziet zijn de voorwaarden niet heel streng. Vrijwel alle werkenden of werk zoekenden hebben recht op het STAP budget. 

De overheid heeft deze regeling in het leven geroepen omdat het vanaf 1 januari 2022 niet meer mogelijk is om scholingskosten af te trekken van de inkomstenbelasting. Met deze subsidie wil de overheid scholing voor iedereen toegankelijk maken. Een bijkomend voordeel van het STAP budget is dat burgers het bedrag niet meer zelf voor hoeven schieten.

 

Goedgekeurde opleidingen

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de opleiding, cursus of training goedgekeurd zijn. Hieronder een lijst met de populairste opleidingen.

Het volgen van één van deze opleidingen kost je helemaal niks. De kosten worden direct door het UWV betaald.

ecommerce stap cursus

Ecommerce specialist

GRATIS met STAP budget

In deze Ecommerce cursus leer je alles om succesvol een webshop te runnen. Zo leer je alles over het inkopen van producten en het opbouwen van een eigen merk. Ook worden verkoopplatformen als bol.com en amazon behandeld.

bol cursus

Leer verkopen via Bol.com

GRATIS met STAP subsidie

Met de Bol.com kickstart cursus leer jij producten verkopen via bol.com. Leer hoe je de juiste (hoog renderende) producten kiest. Creëer je eigen ‘private label’ en krijg de juiste tips en tricks om jouw ‘brand’ in de schijnwerpers te zetten.

Kortom een zeer complete cursus om te beginnen met verdienen via Bol.com

STAP budget aanvragen

Het STAP budget moet worden aangevraagd via het UWV. Deze betaald de studiekosten direct uit aan de opleider. Via de website van het UWV vraag je eenvoudig de subsidie aan.

Voor het aanvragen heb je je DigID nodig.