zorgtoeslag

Zorgtoeslag

Dankzij de zorgtoeslag kan elke Nederlandse staatsburger gebruik maken van de aangeboden zorg. De toeslag dient als tegemoetkoming in de kosten voor een zorgverzekering. Het hebben van een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Wanneer je inkomen niet te hoog is, heb je waarschijnlijk recht op de zorgtoeslag.

Of je in aanmerking komt voor de zorgtoeslag is afhankelijk van verschillende factoren. Je inkomen is daar één van. De bedragen kunnen flink oplopen, en het is dus zeker de moeite waard om uit te zoeken of je wel krijgt waar je recht op hebt.

Voorwaarden zorgtoeslag 2017

Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Je inkomen speelt een belangrijke rol. Wanneer je meer dan € 27.857 per jaar verdient heb je geen recht op zorgtoeslag. De Nederlandse staat is dan van mening dat je de kosten prima uit eigen zak kan betalen. Heb je een toeslagpartner, dan mag het gezamenlijke inkomen niet hoger zijn dan € 35.116.

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • In het bezit van een Nederlandse zorgverzekering
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit
  • Je (gezamenlijke) inkomen en/of vermogen is niet te hoog

Met meer dan € 107.752 eigen vermogen kom je ook niet meer in aanmerking voor de toeslag. Het gezamenlijke vermogen mag niet hoger dan € 132.752 zijn.

Hoogte zorgtoeslag 2017

De hoogte van de zorgtoeslag varieert per persoon. Via de site van de belastingdienst is het mogelijk om een proefberekening te maken.

Zorgtoeslag aanvragen

Wil je zorgtoeslag aanvragen voor het jaar 2017? Dat doe je met je DigiD via de Mijntoeslagen website. Heb je geen toeslagpartner? Dan maak je eenvoudig gebruik van de zorgtoeslag app. De toeslag is aan te vragen tot 1 september 2018.

Zorgtoeslag nu aanvragen


 

Ontvang je wel de maximale huurtoeslag? Ook dit bedrag kan flink oplopen, en het is dus zeker de moeite waard om dit even na te kijken.

» Meer informatie over de huurtoeslag

Reageer

Laatste nieuws

Nieuws