oxxio logo

Duizenden klanten Oxxio gecompenseerd voor te hoge energieprijzen

14-12-2022
Duizenden klanten Oxxio gecompenseerd voor te hoge energieprijzen
oxxio logo

Duizenden klanten van Oxxio betalen momenteel te veel voor stroom en gas. Eneco, waar Oxxio onder valt, laat weten dat alle klanten gecompenseerd zullen worden.

Te hoge tarieven na einde vast contract

Klanten van Oxxio waarbij het vaste contract begin dit jaar afliep zijn automatisch overgezet naar een LosVast-contract (variabel contract). In de voorwaarden van dit contract staat dat het tarief voor stroom en gas het eerste jaar niet zomaar gewijzigd mag worden. Oxxio heeft de tarieven daarentegen meerde malen verhoogd.

Oxxio gaat alle klanten terugbetalen

Oxxio laat weten het voorgeval zeer te betreuren en gaat alle klanten die de dupe zijn geworden van de onterechte tariefsverhogingen compenseren.

Hoeveel geld klanten terug moeten krijgen is nog niet bekend. Dit hangt onder andere af van de afloopdatum van het vaste contract. Oxxio geeft aan dat er wat tijd nodig zal zijn om alles exact uit te zoeken maar verwacht dat alle klanten in januari gecompenseerd kunnen worden.

Verhoging zonder overleg niet toegestaan

In het eigen contract van Oxxio staat dat tariefsverhogingen zonder overleg niet zijn toegestaan. Veel energiemaatschappijen hebben de tarieven wel verhoogd na overleg met de klant. Oxxio heeft dit eenzijdig gedaan, en dat mag niet volgens het contract.

Alle toeslagen

Alle subsidies

Meer berichten

subsidie schoorsteen verwijderen nijmegen 2024
14-01-2024
Ook in 2024 subsidie schoorsteen verwijderen Nijmegen
De gemeente Nijmegen geeft ook in 2024 weer een subsidie voor het verwijderen van een schoorsteen/rookkanaal. Het subsidie bedrag kan oplopen tot €1000,- per woning. Om in aanmerking te komen...
subsidie schoorsteen verwijderen
27-04-2023
Subsidie SLA gemeenten voor verwijderen rookkanaal
Nijmegen en Utrecht verstrekte als eerste gemeenten subsidies voor het verwijderen van de schoorsteen en rookkanaal. Dankzij het succes is het vanaf 1 april mogelijk voor SLA-gemeenten een bijdrage te...
prijsplafond energie
11-12-2022
Prijsplafond per 1 januari 2023 van start
De plannen voor het prijsplafond zijn volledig uitgewerkt. Het (tijdelijke) prijsplafond voor stroom en gas kan daarmee per 1 januari 2023 van start gaan. Voor huishoudens met een zogenoemde ‘blokaansluiting’...